Anette og Thomas

Det hele startet når Thomas gikk til Kitch’n da han trengte en kaffemaskin til å ha på jobb. De hadde felles venner, og endte opp med å snakke litt sammen før Thomas ba henne ut på en date. Det tok deretter ikke lang tid før Thomas pakket tingene sine, inkludert strykebrettet og “flyttet inn” hos Anette da hun var bosatt i et helg hus. Lite visste Thomas om at dette faktisk ikke var hennes hus, men heller at hun bodde hos søsteren sin. Slik som vigsleren sa; uavhengig av huset, gjorde nok Thomas en god deal med å be Anette ut.

Forberedelser

Jeg, videografen, møtte Thomas gående med forloveren sin i Haakon VIIs gate, hvor de var på vei til Ivan frisør. Her fikk Thomas seg en fresh frisyr og skjeggklipp før de gikk for å kjøpe sokker (noe som vi alle selvsagt venter til siste stund for å kjøpe! 😀 ) Jeg gikk deretter til Anette sin hotellrom på Hotel Victoria, hvor hun var sammen med 3 forlovere, inkluderende søsteren til Thomas. Selv om selve prosessen med å gjøre seg klar til bryllupet ikke er særlig interessant (sminke, hår og liknende), var stemningen god, og kameraet rullet. Store deler av det som foregikk under forberedelsene ble derfor inkludert i den endelige filmen, da vennlig dialog og god stemning er noe som er hovedpoenget med en dokumentarisk bryllupsfilm.

Vielse i Bærheim drivhus

Bærheim drivhus er et stort drivhus som holder utallige bryllup hvert år. Ofte er det to bryllup som foregår samtidig i to forskjellige ender av lokalet, men i dag var lokalet helt reservert til Anette og Thomas. Som del av den dokumentariske stilen, valgte jeg også å inkludere personlige øyeblikk som litt vennlig prat på “alteret” og dialog fra presten. 

Etter en rørende vielse, gikk Anette og Thomas ned “kirkegulvet” frem til inngangspartiet, før de snudde og tok seg tilbake via alteret for å komme til festlokalet.

Festlokalet i Bærheim drivhus

Kakeskjæring og mingling skjedde rett etter vielsen, hvor dette var et bevisst valg for å hindre at kaken sto uspist på kvelden. Med noe søtt på tallerkenen, og sprudlende i glasset, var det god stemning mellom de besøkende på uteområdet rett utenfor festlokalet. Tapas var på menyen, hvor toastmasteren ledet showet på et rutinert vis. Ikke bare var det vakre taler til hverandre, men en stor norsk kjendis hadde også noe å si til paret!

 

Når lyset svekket, var jeg forsiktig med å sette opp videolys for å ikke hindre stemningen som DJen ønsket å ha i lokalet, men når det var tid for “den første dans” ute, satte jeg opp 3 store profesjonelle lyskastere på store lysstativer for å belyse dansegulvet ovenfra.

Under den første dansen hadde paret kjøpt inn stjerneskudd til alle gjestene, hvor disse ble et fint “prop” i bakgrunnen av dansen. Festen fortsatte med god musikk fra DJ i Stangeland Lyd hvor alle bisto med å gjøre god stemning på dansegulvet. 

 

Intervjuer

I forkant av starten på dansingen tok jeg enkelte gjester inn i et intimt område hvor gjestene fikk lov til å si hva de hadde på hjertet direkte til kameraet uten å måtte stå forran alle gjestene. Dette gjorde at paret fikk klipp av gode ord fra flere av gjestene utover de talene som ble holdt i god kvalitet.

Fotografering

Etter kakeskjæringen, kjørte vi (meg, paret, forlovere og fotograf) til Sola stranda og skogen på Ølberg, hvor kameraet byttet modus fra realistisk hastighet (25 fps) til slow motion for de myke og fine, klassiske bryllupsvideoene. Jeg liker ikke å fokusere filmene mine rundt disse klippene, men heller dialog og taler som skjer i løpet av kvelden og heller da disse klippene som et overliggende vakkert klipp der hvor de skulle passer inn.

Play Video

Vielselokale:

Festlokale:

Videopakke:

Videostil:

Dato:

Levert video:

Bærheim drivhus, Lokal Base, Sola

Bærheim drivhus, Lokal Base, Sola

Heldagsbryllup

Dokumentarisk

09.09.2023

30.11.2023