Karoline og Nicolai

Karoline og Nicolai hadde vært sammen i 9 år når de skulle gifte seg, og hadde tenkt å sette bryllupsdagen på 10-års jubileumet, men dette ble fremskyndet da far til Karoline fikk vite rett over det nye året 2023 at han hadde uhelbredelig kreft. I den korte perioden mellom januar 2023 og og mai 2023 skulle alt planlegges, hvor både videograf og fotograf var en del av de tjenestene hun måtte ha med, samtidig som hun var nybakt mamma på noen få måneder.

Forberedelser

Karoline, mor og forlover fikset hår og sminke på Toves frisørsalong, hvor søskenbarnet Tina jobbet. Her var det mimring og gode tider, og god stemning mellom familie og venner. Som følge av at noen av samtalene mellom frisør (søskenbarn), brud og mor var emosjonelt ladet valgte jeg å få frem store deler av dialogen ved å utforme videoen som en dokumentar. Det vil si at jeg prioriterer å samle opp historien fra A til Å ved å alltid ha kameraet på, og mikrofon som kaprer hele dialogen, i stedet for at alle klippene skal være perfekte i form av komposisjon og flyt (det er derfor en god del shake og uperfekte klipp med i filmen). Dette er en stil jeg selv elsker, og for å sikre at dette også er noe bruden kommer til å like, hadde vi en gjennomgang med skjermdeling av uferdig produkt før jeg gikk videre ved å redigere filmen på denne måten. Ettersom alt var filmet i slow-motion, kunne jeg også ha valgt å kun inkludere de fineste klippene med taler og dialog spilt over dem for en mer tradisjonell-musikkvideo stil, men brud og brugdom var enige med at en dokumentarstil passet denne videoen mye bedre.

 

Nicolai forberedet seg i eget hus sammen med forlover og hans kone. Her var det definitivt mye internhumor og tull som absolutt måtte komme med på videoen, hvor igjen, å kapre selve story-en ble prioritert over å kun inkludere de perfekte klippene. 

Time kyrkje

For å sikre at jeg fikk snakke med presten før vielsen og få med klipp av  meg gjester som kom, møtte jeg tidlig opp i kirken. Her satte jeg opp to kameraer på tripod som filmet kontinuerlig gjennom hele vielsen, og ett tredje hoved kamera som var i hendene mine. 

Vestgaard Mat, middag og taler

Vestgaard mat er en koselig låve, ca. 10 minutter å kjøre fra Bryne. Maten var utrolig god samtidig som servitørene var hyggelige, så dette var klart et godt valgt lokale. Toastmasteren til Karoline og Nicolai var tidligere eier av Vestgaard Mat og hadde derfor god kunnskap til lokalet, samt dets ansatte. Gjestene var plassert i hestesko, hvor brudeparet var sittende i midten seende mot dansegulvet. 

Ettersom lokalet er en låve uten vinduer, var det veldig utfordrende lysforhold. Det første fotografen sa når vi kom inn dørene var; “huff, dette lysforholdet blir utfordrende. “Heldigvis hadde jeg medbrakt 3 store, utrolig gode videolys for å kunne skape mer kontraster, samt unngå et “skittent” resultat som følge av dårlig lys. Dette var selvsagt fotografen veldig fornøyd med, og endte nok opp med å redde flere av bildene hennes.

Som følge av at gjestene satt i hestesko, var det vanskelig å bevege seg med kamera utstyr fra dansegulvet til bak brudeparet, så jeg prøvde i hovedsak å holde meg på dansegulv siden, med unntak av et par taler som var mer passende med en vinkel tilsvarende for hva brudeparet såg når de satt.

I tillegg hadde jeg to kameraer plassert for å kapre talene i sin helhet for å sende over som en lengre mindre redigert film som et tilleggsprodukt. Canon EOS R med Canon 70-200 var plassert på dansegulvet for å kapre brudeparet og brudens far, mens Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K var plassert med Olympus 45 1.8 for å kapre brudeparets reaksjoner. Videografen brukte ellers et Blackmagic Cinema Camera 6K Pro med Tamron 24-70 f2.8 og easyrig kameravest.

"Åå Isak! Videoen er perfekt! Den er kjempe bra. Du kan det du gjør!🥰"
Karoline
Play Video

Vielselokale:

Festlokale:

Videopakke:

Videostil:

Dato:

Levert video:

Time Kyrkje

Vestgaard mat

Heldagsbryllup

Dokumentar

27.05.2023

06.07.2023