Regine og Daniel

Vielselokale:

Festlokale:

Videopakke:

Videostil:

Dato:

Levert video:

Bryne Kino

Kvernaland Samfunnshus

Heldagsbryllup

Dokumentar / Reality

10.12.2022

18.12.2022

Dokumentar / Reality videostil

På en kald lørdag i desember, giftet Regine og Daniel seg i Bryne kino hvor festen videre foregikk i Kvernaland samfunnshus. Dagen min startet klokken 07:00, hvor jeg fikk tid til å ta meg en rask frokost før jeg la meg ut på motorveien mot Nærbø. I dette oppdraget skulle jeg stille som videograf for å kapre den store dagen i form av en “Reality TV-stil”. Dette en en videostil hvor kameraet alltid er på, og bruden alltid har på seg myggmikrofon gjennom hele kvelden. Dette gjør at videoen kan drives av historien som fortelles ut over kvelden, om det så er at bruden blir gratulert av familiemedlemer, eller (spoiler alert) bryllupsringene går tapt. 

Forberedelser

Videooppdraget startet på en gård på Nærbø, hvor søskenbarnet til bruden hadde en frisørsalong i kjelleren. Som folk flest kjenner til, så er ikke kjellere de beste plassene å filme på da lysforholdene vil være utfordrende. Her var det ingen unntak…

 I hele kjelleren var det ett mindre vindu, og ellers fluorescerende taklys. Ettersom jeg er vandt med at lysforholdene i Norge ikke alltid er de beste, hadde jeg selvsagt med meg en ekstern lyskaster av typen Aputure Amaran 100D som er videolys drevet av 130 W som gjenskaper sollyset på 5600 K fargetemperatur. Det tok nøyaktig 2 sekunder etter at jeg satt opp lyset at alle i lokalet berømmet lyset mitt, da det også hjelper veldig som sminkelys. Ettersom kjelleren ellers hadde varme fluorescerende lys, var det utfordrende å balansere de forskjellige fargetemperaturene de gangene begge rommene skulle være synlige i samme klipp. Ettersom jeg bruker videokamera som skyter i RAW og LOG, var det god hjelp i å kunne justere både fargetemperatur og ISO i etterkant. Dette er noe som videografer flest ikke har muligheten til å gjøre, da lystemperaturene bakes direkte inn i videofilen med de fleste kameraer som gjør at videoen enten blir seende blåaktig ut, eller veldig oransje/rød. Takk og pris for kameralinjen til Blackmagic Design! (Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K PRO).

 

 

I forkant av bryllupet hadde jeg hatt en oppstartssamtale med brudeparet for å bli bedre kjent og finne ut hvordan de ønsket videoen. I denne samtalen fikk vi diskutert tidslinjen for dagen, hvor alt var fastsatt i en tidstabell fra forberedelsene på morgenen til kakekutting på natten. Ettersom Regine gjorde seg klar hos frisør som var flere minutter unna hvor Daniel skulle gjøre seg klar, var det ikke mulig å balansere filming mellom hver av disse lokasjonene, da jeg filmet alene. Dette hadde Daniel ikke noe i mot, da han hadde sagt i fra allerede på oppstartsmøtet at han ikke var særlig glad i å være foran kameraet. 

Vielse i kinolokale

Vielsen var i en kinosal som er nok ett lysfattig lokale. Her fikk jeg virkelig testet kamerautstyret mitt og mine ferdigheter i utfordrende filmeforhold.

Dette var jeg selvsagt forberedt på, og hadde tatt med meg tre lyskastere fra Aputure til å kaste lys på scenen, den tidligere nevnte Amaran 100D, et midre lys av typen Aputure AL-F7 og en veldig konsentrert premium lyskaster av typen Light Storm LS 60X. Dette er utrolig godt og profesjonelt lysutstyr, men da bruden allerede hadde ankommet kinoen innen jeg var ferdig å sette opp alt annet videoutstyr, kunne jeg ikke risikere å la videoklipp fra brudens ankommelse gå tapt for å sette av ekstra tid til å sette opp lysutstyret. Dette er jeg selvsagt veldig glad for at jeg prioriterte, da historien er viktigere enn det visuelle i slike tilfeller. Ved å heller velge å følge bruden, kapret jeg det hektiske øyeblikket hvor Regine først innså at hun hadde mistet bryllupsringene og hvordan de skulle løse denne problematikken.

 

 

Når formel 1 introsangen startet i kinosalen (ja, dette var et veldig personlighetspreget bryllup), gikk Regine inn i kinosalen sammen med faren sin og parets forlovere. Nå såg Daniel bruden sin for første gang den dagen, hvor de med engang startet å flørte med hverandre på en “tullette” måte. Det var mye intern humor å gå denne dagen og god stemning.

 

 

Under vielsen brukte jeg totalt 3 forskjellige kameraer. Jeg hadde hovedkamaeraet mitt (Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K PRO) i handa til en hver tid, hvor jeg i hovedsak filmet i 6K DCI 50 FPS, og et Canon EOS R kamera som var stasjonært plassert på tripod for å filme brudeparets reaksjoner i 4K 25 FPS. Selv om Canon kameraet var plassert litt til siden ble denne vinkelen til tider blokkert av gjester som selv også ønsket å ta bilder. Det er selvsagt veldig forståelig at fotografer beveger seg rundt for å sikre seg de beste skyddene selv, så jeg er forberedt med et tredje kamera for slike tilfeller. Dette kameraet var plassert helt på bakerste rekke for å ha som en sikkerhetsvinkel. 

 

Ettersom jeg fikk relativt gode opptak med hovedkameraet og Canon kameraet utover de minuttene det var tildekket, behøvde jeg ikke å lene meg så mye på denne ekstravinkelen utover noen timelapser innledningsvis 

Fotografering

Etter vielsen dukket fotografen opp, hvor vi jobbet sammen for å få gode opptak og bilder rett utenfor kinosalen og i et område like ved. Ettersom Regine kun hadde brudekjolen på, måtte vi respektere at tiden ute ville være begrenset i minusgradene. Etter vi hadde noen minutter ute, bevegde vi oss inn i fotostudioet til fotografen, hvor hun fikk ta “staget” bilder av paret med forlovere, mens jeg fikk noen ekstra B-roll klipp rundt om i byen.

Ettersom det var et hulrom i tidsplanen mellom nå til festen, tok brudeparet med seg flere av gjestene inn på restaurat i nærheten, hvor jeg også fikk bli med. Her var det mer en personlig samling, hvor folk fikk løsnet seg litt opp, hvor tiden her ikke ble inkludert i den endelige videoen.

Fest og kakekutting

Etter å ha spist ferdig, gikk jeg i forkant av brudeparet og gjestene for å gjøre meg klar med lys, lyd og kamerautstyr i festlokalet. Festen ble holdt på Kvernaland Samfunnshus v/Gamle Åslandsvegen hvor jeg ble møtt av mor og far av Regine og kokkene i full sving på kjøkkenet. Jeg satt ut lysutstyret på to stativ som var hevet godt over øyenivå, slik at det oppleves mer tilfredsstillende.

På festlokalet hadde jeg BMPCC6KP kameraet mitt fastsatt på tripod som har et quick-release system hvor jeg enkelt kan løsne kameraet å gå håndholdt for mer intime øyeblikk. Når dette kameraet var fastsatt på tripod, lot det meg bruke Canon-kameraet sammen med Canon 85 mm f1.4 på den trofaste gimballen.


Når det kommer til lydutstyret, har jeg en Zoom H5 lydopptaker med alt slags forskjellige kabler for å kunne koble opptakeren direkte opp til byggets lydanlegg, men her ble jeg fortalt på dagen at hele anlegget var kaputt, og måtte derfor bruke en alternativ løsning. En mindre mikrofon av typen Sony TX650 ble derfor tapet fast til tale-mikrofonen som jeg ble fortalt skulle bli benyttet til taler under middagen, samtidig som opptakeren ble liggende i nærheten av høytaleren for å ha en backup løsning. Dessverre viste det seg slik at gjestene ikke benyttet seg av mikrofonene som jeg hadde lagt klar, men heller tok talene på frifot uten mikrofon. Dette gjorde at opptakene av talene var av “grei” lydkvalitet i stedet for “super” lydkvalitet som jeg håpte å oppnå. 


Når det var tid for dansing, ble bordene flyttet til sides, og videolysene mine konsentrert på dansegulvet. Kamerautstyret var det samme, men nå var Canon 85 mm 1.4 lensen fastsatt på hovedkameraet for det meste av kvelden, da hovedfokuset videre var å fange øyeblikkene fra langt borte. Jeg kunne benyttet meg av Canon 70-200 IS i stedet som jeg også hadde med meg, men det er klart at 85 mm har en bedre karakteristikk til seg og er utmerket i slike forhold.


Når kvelden kom, tok jeg LS 60x lyskasteren med meg utenfor og koblet den opp til vmount batteriet (FXLion Nano two 98Wh) og ba paret komme utenfor. Ved å sette lyset bak paret, fikk jeg kapret noen fine klipp av paret som en silhuett. Vi flyttet så lyskasteren foran et juletre i nærheten for å få noen klipp med dem foran julelyset som, takket være lensen fra Canon, ser ut som runde lyskrystaller bak dem.


Dette var en veldig interessant kveld med mange forskjellige utfordringer. Takk så mye for oppdraget.

Jeg ønsker dere en riktig god start på livet som gift, en god jul og et godt nyttår 🙂 

"Syns det var kjempe kult, veldig oss egentlig da vi ver veldig glad i serien The Office. Vi er hvertfall veldig fornøyde med videoen! Føler du fanget kaoset den dagen var, da vi heller ikke var særligt forberedt på hva dagen og kvelden skulle bringe😂👌🏻 og likte godt at det ikke ble en alt for klissen video, at du på en måte oppretholdte den stemningen som var, morsom og kaos og kos."
Regine
Kunde