Anna Mae og David

Vielselokale:

Festlokale:

Videopakke:

Videostil:

Dato:

Levert video:

Sola Strand Hotel (Axel Lund)

Sola Strand Hotel (Ellens Utsikt)

Heldagsbryllup (+ Pre-Wedding)

Tradisjonell

11.03.2023

03.04.2023

Egen sang

På oppstartssamtalen ble jeg gjort oppmerksom på at David hadde laget sang til Anna Mae gjennom tjenesten Songfinch. Sangen het “Sola Beach” og beskriver forholdet deres og hvordan de ble sammen på Sola. Ettersom David og Anna Mae også skulle gifte seg på Sola Strand Hotell, var det klart at sangen også måtte bli en del av bryllupsfilmen! Videoen er derfor kuttet spesielt til å tilrettelegge for dette.

Før-bryllupsfilm

For bryllupsvideoen til Anna Mae og David tilbudte jeg ekstra tjeneste for å også filme dem før selve bryllupet. Helgen før bryllupet møtes vi derfor i Stavanger sentrum, og gikk sammen med fotograf Anna Sørbø for å ta noen genuine/ekte klipp av dem som forlovede før de giftet seg neste helg. Dette var en fantastisk måte å bli bedre kjent med paret og fotografen for å gjøre dem mer komfortabel foran kameraene våre, samtidig som det gav fine klipp til både bryllupsvideoen samt en separat “kjærestevideo”. Kjærestevideoen ble levert på noen få dager, og derfor i god tid før bryllupet.

Sola Strand Hotell

Dette var første gang jeg filmet et bryllup på Sola Strand Hotell, og selv om jeg har vært gjest i hotellet og restauranten flere ganger før, var jeg usikker på hvordan lokalene kom til å være. Nettsiden til hotellet hadde lite bilder å vise til fra de to møterommene hvor vielse og fest skulle skje (Axel Lund og Ellens Utsikt), så jeg tok kontakt med resepsjonen i god tid før bryllupet for å få oversendt flere bilder. På denne måten var jeg bedre forberedt, og kunne se for meg hvordan jeg kom til å filme før bryllupsdagen kom.

Vielsen skjedde i Axel Lund som var et mindre møterom med store vindusflater ut mot stranden. Lokalet var perfekt for antall gjester som skulle komme, samtidig som det var direkte tilknyttet til Ellens Utsikt hvor festen skulle være etterpå. 

 

Ellers Utsikt var et større rom med store vindusflater ut mot stranden, hvor det var lett å skape fine klipp av både paret og gjester som følge at det naturlige lyset som kom inn. Etterhvert som solen gikk ned, forsvant selvsagt også tilgangen på godt lys, men jeg hadde heldigvis med meg egne videolys som jeg plasserte i hvert hjørne av rommet.

Forberedelser

På lørdagsmorgen, 11.03.2023, kjørte jeg fra egen leilighet i Stavanger til Sola Strand Hotel og satte opp alt av utstyr i både vielselokalet og festlokalet, samt skaffet noen oversiktsbilder ved hjelp av kjøretøyet mitt OneWheel, Gimbal stabilisatoren og 14 mm f2.8 vidvinkel lense. Det hadde snødd mye på natten, og gjennom hele dagen byttet værforholdet fra sol til hagl, til snø, til overskyet og kaldt. Skikkelig Stavanger vær. 

 

 

Etter dette, gikk jeg til hotellrommet til David og fikk “getting dressed” klipp foran vinduet som viste den snødekkede Sola stranda. Alt filmet på BMPCC6K PRO med Sigma 18-35 f1.8 og monopod. Før jeg gikk videre til Anna Mae, festet jeg en myggmikrofon til dressen hans slik at jeg kunne sikre god lydkvalitet gjennom vielsen, og dersom han ikke føltes komfortabel til å ha den på gjennom hele festen, kunne vi så ta den av. Det samme gjorde jeg med Anna Mae, hvor begge valgte å ha myggmikrofonen på gjennom hele festen. Dette gjorde at jeg også fikk gode lydopptak av “Who’s more likely” festlig lek og reaksjoner når folk taler. Ettersom jeg også leverte en lengre (1 time) mindre redigert film på dette oppdraget, fikk de også levert noen gullkorn av samtaler som ble kapret på mikrofon, men som ikke ble inkludert i highlight filmen. 

 

For forberedelsene til Anna Mae, brukte jeg samme kamerautstyret, men også Canon 85 1.4 IS for mer fokuserte nærbilder (lense som er veldig zoomet inn) da hotellrommet hun gjorde seg klar på var større og lot meg stå lengre bak. 

Vielse

Under vielsen hadde jeg to kameraer som filmet kontant. Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K (BMPCC4K) med Canon 70-200 mm helt i bakdelen av vielseslokalet for å filme ett statisk klipp som kunne oversendes til paret, og Canon EOS R med Canon 50 mm 1.4 på siden. Jeg selv benyttet samme kamerautstyr som nevnt for forberedelsene. 

I siste liten ble jeg nødt til å flytte det ene kameraet for å la fotografen ha dette området. Dette sammen med at jeg ikke var forberedt på at gjestene kom til å stå oppreist gjennom hele seremonien, gjorde at jeg ikke fikk alle de mest perfekte vinklene som jeg skulle håpet på samtidig som fokus ble satt litt feil, men endte opp med et OK resultat. Dette er noe jeg lærte mye fra, hvor jeg kommer til å snakke med paret/presten og fotograf i god til i forkant om hvor jeg tenker å oppholde meg og om gjester kommer til å bli sittende eller stående, for å sikre at dette ikke skjer igjen. 

Jeg hadde lydopptakeren Zoom F2 (myggmikrofon) på prest og paret gjennom vielsen, samt en ekstra opptaker (Zoom H5) koblet til høytaleren som backup tilfelle én av mikrofonene koblet seg av. 

Fest og kaker

For festlokalet hadde jeg med meg 3 lyskastere av typen Amaran 60X og Aputure Lightstorm 60X. Disse hadde jeg plassert på lysstativ i hjørner av lokalet for å sikre gode lysforhold på både talende, paret og dansegulvet gjennom hele kvelden. Lys gjør en utrolig stor forskjell på hvilken videokvalitet du kan få ut av et kamera, og det samme gjelder for fotografi (definisjonen på fotografi er latinsk for “male med lys”), så fotografen var utrolig fornøyd med at jeg hadde investert i lys. 

 

 

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K (BMPCC4K) med Canon 70-200 mm og Canon EOS R med 85 mm var plassert på tripod mot talende og paret, gjennom hele kvelden for å ha statiske klipp som kunne sendes over i sin fulle lengde til paret. Jeg selv brukte BMPCC6K PRO med Sigma 18-35 f1.8 og Canon 50 mm f1.4 på monopod for å få både vidvinkel klipp og nære “ekte” klipp av både dans og reaksjoner. Talende fikk en Zoom F2 myggmikrofon koblet til dem for å sikre god lydkvalitet, samtidig som det var backupløsning med Sony mikrofon tapet til selve talemikrofonen.

 

 

Jeg takker så mye for oppdraget, og ønsker dere et langt og godt liv sammen!

"Vi er veldig takknemlig og veldig fornøyd med begge videone 😇 Du er kjempeflink, og vi er glad for at vi valgte deg 😊 Du viste frem hvem vi var som personer i videoen, noe som var veldig rørende å se på (Anna gren hver gang vi ser videoene🤣) Håper det var like løye for deg som med oss å høre på lydopptakene fra mic-en 😂 Tusen takk igjen for at du ble med oss den dagen 😁"
Anna Mae og David
Kunde