Caroline og Eirik

Reisen

Selv om jeg er en bryllupsvideograf som er bosatt i Stavanger, tar jeg selvsagt på meg oppdrag utenfor regionen. Når Caroline tok kontakt for å høre om jeg var ledig til å filme deres bryllup i Tønsberg sa jeg derfor selvsagt ja! For å unngå store kostnader på både fly og overnatting, avtalte jeg med foreldrene mine for å låne bobilen deres for en helg og tok veien mot Engø Gård allerede på Torsdagen etter jobb. Ca. 500 km senere og 7 timer på veien, var jeg fremme på Engø Gård ved midnatt!  Neste morgen sto jeg opp tidlig for å jobbe med fulltidsjobben direkte fra bobilen og fikk gjøre meg godt kjent med lokalene før brudeparet selv og deres gjester kom.

Engø Gård og forberedelser

Engø Gård var et feriehjem som ingen andre. Her var det tilgang på både spa, tennis, badstue og utrolig god mat, samt sjarmerende utsikt så langt øyet kunne se. Jeg var parkert i skogsområdet og hadde kort avstand til hele tomten med hjelp av kjøretøyet OneWheel.

Jeg tilbringte den første morgenen på lokalet rolig i egen bobil og fikk pakket- og testet alt av videoutstyr som jeg hadde med. Jeg fikk snakket litt med ansatte for å kunne ha god dialog med dem gjennom hele helgen, og fikk filmet både timelapser og oversiktsbilder som ble brukt i bryllupsfilmen.  

 

På selve bryllupsdagen besøkte jeg bruden som var nærmeste nabo i Grimestad-bygget. Lokalet hadde to tilknyttede soverom, hvor bruden gjorde seg klar i ett av soverommene sammen med frisør, og brudepikene i det andre. Mens bruden fikk håret sitt gjort, forklarte jeg til en av brudepikene hvordan de kan montere mikrofonen på bruden når hun får på seg kjolen. Etterhvert som bruden ble klar, kjørte jeg innom Vinhuset hvor brugdom og hans forlover gjorde seg klar. Det tok ikke lange tiden før begge to var oppkledd i finstasen inkluderende hatt, hvor jeg også fikk montert en mikrofon på han.

Tønsberg domirke / Tønsberg katedral

Det var ca. 30 minutter kjøring fra Engø Gård til Tønsberg domkirke, samtidig som jeg visste at presten ønsket å ha en samtale med meg og fotografen før vielsen startet. Jeg kjørte derfor mot kirken ekstra tidlig og fikk de avklaringene som måtte til. Her var det ønskelig at vi unngikk å filme fra midtgangen, og at vi heller ikke gikk helt opp i kirken. Presten foretrakk å ikke ha på en av mikrofonene mine, hvor opptakene gjort av presten er gjennom brud og brugdom sine mikrofoner, samt shotgun mikrofon på kameraet som har helt bakerst i lokalet. 

 

Kirken var utrolig stor, og praktfull med et stort sakristi og kor, samt mesanin for orgel. I midtskipet var det hengende et gammelt skip fra taket.

 

 

Filming i Tønsberg domkirke

Som nevnt tidligere hadde jeg en myggmikrofon på både brud og brugdom samt shotgun mikrofon på to av kameraene mine. Totalt benyttet jeg 3 kameraer, hvor et Canon EOS R fullformat kamera med EF 70-200 mm var plassert på tripod ved døren til våpenhuset og filmet fremover. Dette kameraet skulle filme hele vielsen i sin helhet for å kunne levere dette som en ekstra fil til paret. Det andre kameraet var en Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K med Olympus 45 mm 1.8 som var på tripod helt fremerst i kirken (apsis) for å kapre paret knelende og utveksling av løfter. Jeg endte ikke opp med å bruke noen av klippene fra dette kameraet i highlight filmen. Det tredje kameraet, og hovedkameraet, var Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro med veksling av lensene Sigma 18-35 og Tamron 70-200 G2 som begge fungerer utmerket i slike forhold med dårlig lys. Hovedkameraet var plassert på monopod som ble brukt gjennom hele vielsen.

Middag og taler

Etter at vielsen var ferdig filmet jeg gratulasjoner fra familien til å levere dette i samme videofil som vielsen. Paret, sammen med forlovere og fotograf, gikk deretter inn i limousine som jeg fulgte etter en god stund ved bruk av kjøretøyet mitt OneWheel. Dette gjorde at jeg fikk en god transition til at de kjørte fra kirken og videre tilbake til Engø Gård for festen.

 

Under middagen hadde jeg et område på rundt 3 m2 hvor jeg og fotografen hovedsakelig måtte holde oss til som følge av tette plassering av bord i andre etasjen. Fra her hadde jeg satt opp et av kameraene mine med en 50 mm lense mot paret, og et annet kamera med Olympus 45 mm mot den som taler. Hovedkameraet ble brukt på monopod for å kapre forskjellige vinkler og reaksjoner av gjester.

Fest og kakekutting

Etter at middagen ble avsluttet flyttet jeg alt utstyret ned i første etasje for å gjøre meg klar til å filme kakekuttingen. Monopoden ble byttet ut med en stabiliserende vest for å holde kameraet, da arealet ikke var like begrensende som i andre etasjen. Dette kamerautstyret mitt kan sees på en Instagram reel som jeg publiserte dagen før bryllupet.

 

Etter kakekuttingen, gikk de nygiftede utenfor for å gjøre seg klar til vals. Gjestene sto i ring rundt brudeparet, og tente opp stjerneskudd. Stjerneskuddene varte ikke lenge, så her var det en konkurranse mot klokken for å prøve å kapre noen klipp fra hendelsen. Alt i alt, er jeg greit fornøyd med resultatet!

 

Etterhvert som folk begynte å danse, satte jeg opp ett av videolysene utendørs for å få en fin kontrast på ansiktene til de som danset, og kapre opplevelsen i bedre lys. Når gjestene ble kalde, gikk de inn i lokalet og fortsatte festen der. Jeg flyttet deretter lyset inn igjen, og fikk noen fine, organiske klipp av at gjestene hadde det gøy før jeg pakket opp og gjorde meg klar for hjemreise.

"Altså, du er helt rå🙌🤩 Dette var utroooolig bra, vi er sjukt fornøyd 😍"
Caroline

Vielselokale:

Festlokale:

Videopakke:

Videostil:

Dato:

Levert video:

Tønsberg Domkirke

Engø Gård

Heldagsbryllup

Tradisjonell

06.05.2023

04.06.2023